Pályázatok

Támogató neve: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.
Pályázat megnevezése: Külpiacrajutási támogatás EXP2020-NEP-000137
Projekt címe: Külpiacrajutási támogatás EXP2020 Katker
Szerződött támogatás összege: 49.980.000 Ft

Projekt tartalmának bemutatása:
A Katker 2005 Kft., a pályázat keretében szeretné a BeStrong kültéri fitneszeszközeinek és folyamatosan bővülő termékskálájának márkaismertségét növelni illetve különböző marketingtevékenységekkel az értékesítést támogatni az Egyesült Államok piacán. Sikerünk kulcsa a helyes marketingstratégia kialakítása és stratégiai partnerkapcsolataink megfelelő kommunikálása az üzenethez illeszkedő marketingcsatorna használatával.

A támogatott összegből három fontos területet kívánunk finanszírozni: Egyrészt a márkaismertségünk növelése érdekében nagy hangsúlyt kívánunk fektetni az online és offline marketing tevékenységekre. Elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban telepített szabadtéri fittnesz parkjainkról, és egyéb termékeinkről képeket, videókat és 3D designokat kívánunk készíteni, melyek felhasználásával egyrészt katalógusokat, szórólapokat, terméklapokat és egyéb az értékesítést és a marketinget támogató anyagokat fogunk készíteni, másrészt a multimédia tartalmat fel kívánjuk használni az online marketingtevékenységünkhöz, a közösségi médián keresztül történő hirdetéseinkhez (Facebook, Instagram, LinkedIn, GoogleAds). A közösségi média használatával szeretnénk promótálni partnerkapcsolatunkat többek között az Adidas-sal, Nike-val, Amerikai Labdarúgó válogatottal, Sporting Kansas FC-vel, illetve a Los Angeles Galaxy-vel, valamint célzott hirdetéseket kívánunk készíteni a célcsoportjaink számára (parkszövetségek, sportklubok, fitneszközpontok, tájépítész cégek, egyetemek, stb.). További célunk a jelenlegi honlapunk továbbfejlesztése, amelyet az amerikai megjelenésre és stílusra szeretnénk formálni. A weboldalunkat további funkciókkal szeretnénk ellátni egy 3D-s termékkonfigurátor program beágyazásával. A szoftver segítségével a potenciális vevők saját igényeik alapján önállóan megtervezhetik a saját parkjukat illetve ezt követően a program valósághűen képes bemutatni az elképzelt összeállítást.

Az amerikai piacra szánt marketingstratégiánk összeállításához, illetve az online és offline marketing tevékenységünkhöz helyi marketing szakembereket és tanácsadók szolgáltatását kívánjuk igénybe venni.

Harmadrészt kiállítóként részt kívánunk venni az Amerikai Parkszövetség 2021-es éves kiállításán és konferenciáján, és egyéb promóciós rendezvényeken, ahol a termékeink bemutatásán keresztül az amerikai viszonteladók és parkszövetségek képviselőivel kívánunk kapcsolatba kerülni.

A viszonteladóink, konkurenciáink és a felhasználói visszajelzések alapján termékeink minősége, technológiája és dizájnja a „világelitbe” tartozik és új, innovatív termékskálánkkal olyan széles célcsoportot tudunk megcélozni, amely hatalmas versenyelőnyt jelent a piacon. Úgy gondoljuk, hogy a termékpalettánk minőségéhez illő színvonalas és intenzív marketingstratégiával pár éven belül meghatározó szerepünk lehet az Amerikai Egyesült Államok piacán.
GINOP-2.1.8-17-2018-02043
Kedvezményezett neve: KATKER 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: A KATKER 2005 Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
Támogatás összege:14 858 000 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Megvalósítás kezdete: 2018.04.19.
Befejezés dátuma: 2018.10.19.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02043
Projekt megvalósítás helye: 4002 Debrecen, HRSZ 044/1

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt eredményeként bővült a vállalkozás korszerű technológiára épülő eszközparkja. A projekt eredményeként beszerzett 2 db Gumitégla gyártó gépekkel (tipus: RTP05) és a 2 db Gumitégla gyártó formaszerszámokkal (típus: RTT05) a vállalkozás az igénybe vett alvállalkozói szolgáltatások mértékét jelentősen csökkenteni tudja, mely hozzájárul a vállalkozás jövedelmezőségéhez, valamint a versenyképes árképzési stratégia megteremtéséhez. A KATKER 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a beruházás megvalósításával, tehát az adaptív innováció révén nő a vállalkozás versenyképessége, mivel a jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan lényegesen módosított, vagy jobb minőségű termék, szolgáltatás jön létre, valamint a jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés várható, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jön létre. Ezek elsősorban a kondiparkok alapburkolatait jelentő gumitégla burkolatok. Ezeken túlmenően képesek lesznek a saját igényeik kielégítésén túl játszóterek burkolatait, sportpályák gumitégla elemeit és gumitéglajárda elemek készítését. A beruházással csökken a szükséges alapanyag mennyiség, nő a pontosság, csökken az egységre jutó előállítási idő és energia felhasználás, a feldolgozottság minőségi javuláson megy át. Állandó termelési érték mellett a ráfordítások csökkentésével nő a hozzáadott érték és a szükséges alvállalkozói szolgáltatás igénybevétele is csökken. Ennek megfelelően nő a vállalkozás jövedelmezősége, mivel a termék előállításával kapcsolatos költségek jelentősen csökkenthetőek, az alvállalkozói munka igénybevételének csökkentésével.

A KATKER 2005 Kft. által beszerzésre kerülő gumitégla, gumilap, gumiszegély, formázott gumi burkolat gyártó gépekkel és hozzájuk tartozó formaszerszámokkal gyártott esésvédő, ütéscsillapító burkolatok kiválóan alkalmasak: – játszóterek, óvodák, játszótéri felszerelések esésvédő burkolataként, – iskolák, mozgássérült-otthonok játékterei, sportudvarai rugalmas burkolataként, – uszodák, strandok, medencék körüli csúszásmentes, rugalmas, balesetvédő járófelületeiként, – tetőteraszok, járdák, kerti utak, kerti díszburkolatok térburkolataiként, – kültéri kondiparkok, sportparkok csúszásmentes, esésvédő, ütéscsillapító burkolatinak kialakítására, – kondicionáló termek, pihenőszobák, lakáson belüli exkluzív, hangelnyelő melegpadló-, lépcső- és falburkolataként. A gumilapok újrahasznosított gumiabroncsok őrleményéből és horzsalékából, poliuretán kötőanyag és ipari színezék hozzáadásával, présszerszámokban, hőkezeléssel készül. Az alkalmazási területtől függően különböző anyagszerkezetben, vastagságban és színkombinációban gyártják, a piac igényeihez alkalmazkodva. A KATKER 2005 Kft. által beszerzett 2 db gép és 2 db szerszám az egyre változatosabb (szín, geometria, forma) vevői igények kiszolgálását, valamint újabb és újabb alkalmazási lehetőségek bevonását teszi lehetővé.

A projekt keretében az alábbi eszközök, technológiai gépek, berendezések beszerezése valósult meg:
– 2 db RTP05 komplett gumilap gyártógép
– 2 db RTT05 gumitégla gyártó formaszerszám
GINOP-1.2.2-16-2017-01373

Kedvezményezett neve: KATKER 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Korszerű technológia beszerzés a Katker 2005 Kft-nél
Támogatás összege:39 913 550 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Megvalósítás kezdete: 2017.03.01.
Befejezés dátuma: 2018.02.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01373
Projekt megvalósítás helye: 4002 Debrecen, HRSZ 044/1

Projekt tartalmának bemutatása:

A jelen projekt keretében történő fejlesztés megvalósítását jelentős jelenlegi és jövőbeni piaci igény megfelelő kielégítése indokolta. A cég közép és hosszú távú tervei között szerepel a kondiparkok gyártási volumenének jelentős növelése, melynek következtében a foglalkoztatás nagy számban, az export és a hazai értékesítési volumene nagyságrendekkel bővül. A vállalkozás technológiai felkészültségét és a megrendelés volumenének maximális teljesítését jelentős mértékben javítja jelen projekt fizikai megvalósítása. A vállalkozás releváns piacon való pozíciója kiemelkedő, jelenleg piacvezető szerepet tölt be a hazai kondiparkok piacán.


A jelen támogatási kérelem keretében a vállalkozás az alábbi területeken valósította meg fejlesztését:

1. A kondipark elemek gyártásához szükséges új termelő eszközök (berendezések, gépek szerszámok) beszerzése.
2. Az új gyártási folyamat kiszolgálásához szükséges új anyagmozgatási eszközök beszerzése.
3. A telepítéshez szükséges új munkagépek, szerszámok, eszközök beszerzése.


A projekt keretében az alábbi eszközök, technológiai gépek, berendezések beszerezése valósult meg:
– 1 db Mobil füstelszívó Weldi FPL 1200M 2 db elszívó karral;
– 1 db Bosch GRL 300HVG set forgólézer;
– 1 db Tailift PFG25 típusú emelővillás targonca;
– 1 db Tailift ZFG25 típusú emelővillás targonca;
– 1 db Climax SV103000 elektromos gyalogkísérő targonca;
– 4 db Lapvibrátor NTC VD350/16;
– 1 db Avant 635 Univerzális minirakodó;
– 1 db OPTI TH 4615 V vezér és vonóorsós esztergagép;
– 1 db OPTI DH 32GSV oszlopos fúrógép;
– 1 db Bernado B430 vario oszlopos fúrógép;
– 1 db Marógép OPTI MT 50 (2×1,5kW/400V, SK40, 800x240mm);
– 1 db BERNADO DS300S kettős köszörű;
– 1 db Metallkraft BMBS220x250HG2450x27x0,9mm szalagfűrészgép;
– 1 db Megabender csőhajlító gép MG030 3XD GAS KIT;
– 1 db TY20002 Hidro pneumatikus prés, 20t;
– 2 db Format hidraulikus csőhajlító gép elektromos 230V;
– 1 db Bernado Kettős köszörű állvány BERNADO G Modell;
– 4 db Akkumulátoros ütve csavarozó Bosch GDS 18V-Li HT;
– 4 db FM-250A 4m léghűtéses CO Hegesztő pisztoly MM 453;
– 1 db Komplett keverőgép;
– 1 db 4 orsós fúrógép;
– 2 db 500×500 mm-es szerszám;
– 2 db Komplett, gumilap gyártó gép;
– 4 db BMAX MM 453S fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő;
– 2 db MM453S Hegesztőgép;
– 4 db Reduktor RS-1 CO manométeres reduktor MM 453S hegesztőgéphez;
– 2 db MM323 Hegesztőgép (léghűtéses, 4 görgős huzaltoló);
– 4 db TR-5E áramfejlesztő;
– 1 db Gysmi TIG 207 AC/DC HF FV hegesztő inverter;
– 1 db Bernardo EBS 128C szalagfűrészgép és állvány 400V;

GINOP-1.2.7-20-2021-00016

Kedvezményezett neve: KATKER 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe:  A “Katker 2005 Kft” komplex fejlesztésének megvalósítása
Támogatás összege: 499 972 005 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Megvalósítás kezdete: 2021.04.01.
Befejezés dátuma: 2022.09.18.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-20-2021-00016
Projekt megvalósítás helye: 4002 Debrecen, HRSZ 044/1

Projekt tartalmának bemutatása:

A Katker 2005 Kft komplex fejlesztésére a vállalat menedzsmentje által megfogalmazott vízió és a stratégiai célok elérése érdekében van szükség. A víziónk alapján 5 éven belül “világmárkává” kívánunk válni a prémium kategóriás kültéri fitnesz-, urbán-, és sportág specifikus parkok gyártásának és forgalmazásának területén a BeStrong márkanevünk alatt.


Az első számú stratégiai célunk, hogy globálisan ismertté tegyük a márkanevünket 3 kontinensen való termékmegjelenéssel 5 éven belül, míg a második számú stratégiai célunk, hogy a tervezett teljes termékstruktúra hatékony gyártási feltételeit legkésőbb 2023-ra megteremtsük.


A célok elérését külső és belső tényezők garantálják. A menedzsment felismerte, hogy az új kihívásoknak csak egy modern és testreszabott vállaltirányítási rendszer bevezetésével és alkalmazásával tud megfelelni. Ezáltal a jövőben komoly támogatást kap a vezetői döntéshozatal, letisztulnak a működési és ügyviteli folyamatok, mérhetőbbé válnak a gyártási folyamatok, javul és hatékonyabbá válik a szervezeti egységek kommunikációja, valamint a vevői kapcsolattartás egyaránt. Az új termékkörök teljes körű tervezési feladatai a mérnöki kapacitások bővítése által biztosítható, ehhez azonban elengedhetetlen a professzionális szoftverkörnyezet kialakítása.


A hazai és nemzetközi vásárlói igények, a belső hatékonysági elvárások valamint a beszállítói függőség teljes megszüntetésének szándéka megkövetelik az eddigiekben is magas gyártási minőség további növelését úgy, hogy az egyik legfontosabb versenyelőnyünk, a kimagasló ár-érték arány ne csökkenjen. Ennek biztosítása érdekében indokolt a komplex fejlesztés részeként a modern és nagy kapacitású gyártóberendezések és az ezeket kiszolgáló technológia beszerzése, valamint az új technológiák működtetéséhez szükséges ipari csarnokok felépítése.


A gépesítés elengedhetetlen a szabadtéri sporteszközeink telepítése során is, így a fejlesztés része a specifikációja okán a tervezett feladatok elvégzéséhez szükséges és elégséges földmunkagép vásárlása.
A magyar jogszabályi környezet változása és a vevői igények egyaránt indokolttá teszik a Minőségbiztosítási Rendszer (ISO 9001) és a Környezetközpontú Irányítási Rendszer (ISO 14001) bevezetését és tanúsítását.


A szervezet-, és folyamatfejlesztések optimális bevezetése valamint az érintett személyi állomány hatékony felkészítése szükségessé teszi az egyes szakterületeken professzionális tudással rendelkező tanácsadócégek bevonását. A szakértői munka a legfontosabb területek öleli majd fel, így a vállalati pénzügyet, a marketinget, a vezetői és menedzsment fejlesztést, illetve a logisztika és ellátáslánc menedzsmentet.


A Magyar Multi Program által biztosított komplex fejlesztés jelentős mértékben fogja segíteni a gyártási kapacitás növelését, valamint az új termékcsoportok hatékony tervezését és gyártását. A megfogalmazott célok elérésével vállalkozásunk fel fog tudni sorakozni a nemzetközi szerepkörrel rendelkező hazai KKV-k, nemzetközi szerepvállalással rendelkező multinacionális vállalatok körébe, ezzel is növelve országunk export tevékenységét.


A projekt keretében az alábbi eszközök, technológiai gépek, berendezések beszerzése valósult meg:
– 1 db WinDirekt vállalatirányítási rendszer (ERP-E01)
– 8 db Autodesk Product Design Collection
– 1 db Autodesk Revit
– 3 db ARCHICAD 24
– 1 db Photoshop CC for teams
– 8 db Acrobat Pro 2020
– 39 db Microsoft 365 Üzleti Standard
– 7 db CorelDRAW Graphics Suite 2020
– 18 db Microsoft SQL CAL 2019
– 1 db Microsoft SQL Server 2019
– 1 db lakatos üzemcsarnok építése
– 1 db festő üzemcsarnok építése
– 1 db TruLaser Tube 5000 fiber(T06) csőlézer
– 1 db HOLZMANN FS 200-400v asztali maró tartozékaival
– 1 db ALUP Sonetto 5.5-10X 270 PLUS csavarkompresszor
– 2 db TEXEM DT-386 oszlopos forgódaru
– 2 db MISIA MH10LD/type 3A elektromos láncos emelőmű a forgódarukhoz
– 1 db Elephant GLA8F1.0 vákuumos lemezemelő a forgódarukhoz
– 1 db Bobcat E34 mini kotrógép tartozékaival
– ISO 9001 Minőségbiztosítási Rendszer bevezetése és tanúsítása
– ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszer bevezetése és tanúsítása
– Marketing és márkaépítési tanácsadás
– Vállalati pénzügyi tanácsadás
– Vezetői- és menedzsment tanácsadás
– Logisztika és ellátáslánc menedzsment tanácsadás

GINOP-1.2.8-20-2020-02297
Kedvezményezett neve: KATKER 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Hatékonyságnövelés a “KATKER 2005 Kft”-nél
Támogatás összege: 56 500 000 Ft
Támogatás mértéke: 60,25 %
Tervezett befejezés dátuma: 2022.02.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02297
Projekt megvalósítás helye: 4002 Debrecen, HRSZ 044/1

Projekt tartalmának bemutatása:
Projekt tartalmának bemutatása: A KATKER 2005 Kereskedelmi, Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a projekt keretében eszközbeszerzés megvalósítását tervezi megvalósítani, mely a vállalkozás hatékonyságnövelését célzó fejlesztése. A vállalkozás jelenleg is korszerű, megbízható gépparkkal rendelkezik, melynek nem a cseréje, hanem a bővítése és hatékonyságnövelése valósul meg. A jelenleg rendelkezésre állót technológia alkalmas a vállalkozás üzletszerű tevékenységének végzésére. A vállalkozás folyamatosan karbantartja, valamint cseréli és bővíti eszközparkját. A meglévő eszközállománnyal nem megfelelő költséghatékonysággal képes a vállalkozás a megrendeléseit teljesíteni. Több tevékenységhez alvállalkozó bevonása szükséges, mely révén a vállalkozás jövedelmezősége csökken. Az új eszközök meglétével radikálisan csökkenthető az alvállalkozói munkák száma, valamint olyan új tevékenységek ellátására is képes lesz a vállalkozás, melyre eddig nem volt alkalmas. A fejlesztést követően a vállalkozás a rendelkezésre álló korszerű, modern technológiák révén növelni tudja termelési kapacitását. Gyorsabb és minőségibb munkavégzést tesznek lehetővé a korszerű technológiai berendezések, a megfelelő anyag és időgazdálkodás mellett. A vállalkozás tervei szerint bérmunka keretén belül is tervezi bővíteni megrendelésit a hasonló tevékenységi körrel rendelkező vállalkozások részére. Ilyen feladatok lehetnek a fémmegmunkálás és a lakatosszerkezetek gyártása. A projekt keretében olyan eszközök és technológiai berendezések beszerzésére kerül sor, melyekkel a vállalkozás jelenleg nem rendelkezik, emiatt szervezetten több alvállalkozó bevonása szükséges. A gyártási folyamat ezen részének kitettsége a gyártás hatékonyságát csökkentik a határidő tartása és az elvárt szerződésszerű minőség tartása végett.

Az új eszközök meglétével radikálisan csökkenthető az alvállalkozók bevonásának száma, valamint olyan új tevékenységek ellátására is képes lesz a vállalkozás, melyre eddig nem volt alkalmas. A fejlesztést követően a vállalkozás a rendelkezésre álló korszerű, modern technológiák révén növelni tudja termelési kapacitását. A projekt eredményeképpen megvalósuló fejlesztés révén a vállalkozás meg tudja tartani 2020. április hónapban realizált munkavállalói létszámát, mivel a piacának elvárásaira azonnal képes reagálni, valamint képes lesz nyitni más fémipari szegmensek irányában, ezzel is képes lesz szert tenni minél nagyobb volumenű termék előállításra, vagy szolgáltatás nyújtására. A vállalkozás menedzsmentje úgy tervez, hogy a fejlesztés megvalósítását követően a megrendelés állomány növekedésével együtt a foglalkoztatotti létszám növekedése is megvalósulhat a megfelelő minőségű és ár-értékarányú szolgáltatás nyújtása és előállított termékek következtében. A vállalkozás célja a minél nagyobb piaci dominancia, melyhez szükséges a végzett, szakértelemmel rendelkezésre álló humánerőforrás megléte, valamint a hatékonytermeléshez szükséges technológia rendelkezésre állása. A projekt megvalósulásával a vállalkozás eléri legfőbb célját a jelenlegi piaci trendeknek megfelelően, mely a termelékenységének növelésével és technológiai megújulásával következik be. A vállalkozás célja, hogy minél jelentősebben tudja növelni megrendeléseinek számát és ebből kifolyólag munkavállalói létszámát.

A projekt keretében az alábbi eszközök, technológiai gépek, berendezések beszerzése valósult meg:
-1 db Metron Athena fényező-szárító kamra
-1 db Metron Met-Box festéktároló
-1 db AGT 8503 HSB áramfejlesztő
-2 db Bosch GSH 16-28 bontókalapács
-1 db Bosch GSH-7 VC vésőkalapács
-1 db RTP 04 gumilapgyártó gépsor
-3 db MIGATRONIC Sigma One 400C Pulse Synergic DC hegesztő
-1 db IWELD TIG 2400AC/DC, IWELD 800WM hegesztő inverter
-1 db MIGATRONIC Automig 300 pulse “single” hegesztőgép
-1 db Lincos homokfúvó szekrény 1200l
-1 db Metallkraft Motoros gyűrűhajlító gép PRM 35 Ft
-1 db ATK 6,0×3,5_3,0 szemcseszóró terem
-1 db CHL CPD50-GB2 homlokvillás targonca
-1 db Lenovo ThinkBook 15-2 ITL, 20VE0053HV notebook

Támogató neve: HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.
Pályázat megnevezése: Külpiaci növekedési támogatás NTP2020-000017/2
Projekt címe: Külföldi piacra jutás támogatás a ”KATKER 2005” Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 1.076.302.558.- Ft.

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt legfontosabb célja a vállalt termékeinek megjelenése az USA piacán, és egy floridai összeszerelő üzem létrehozása.
A “KATKER 2005” Kft. és 100 %-os tulajdonában álló konzorciumi partnere, a Bestrong USA Inc. a hatékony amerikai piacra lépés érdekében saját gyártó, összeszerelő és festő kapacitást épít ki a projekt keretében az Amerikai Egyesült Államok területén.
A megvalósítási időszakban meg kívánunk vásárolni egy kb. 2000 m2 alapterületű ipari csarnokot. A projekt következő lépéseként a megvásárolt ingatlan belső és külső átalakítására kerül sor. A tervezett tevékenységekhez szükséges belső terek funkcionális illetve a helyi szabályozóknak mindenben megfelelő kialakítása után, az épület külső megjelenésének a cég arculatához igazítására kerül sor, mely elengedhetetlen a brandépítés szempontjából. A csarnokban külön helyiséget kell kialakítani az egyes technológiáknak, a raktározásnak, illetve az irodai funkcióknak, így a gyártó kapacitás irányításának, a marketingnek, a sales tevékenységnek és az adminisztrációnak. Az épület mellett kialakításra kerül egy, az elsődleges termékpalettánk jellegéből fakadóan kültéri bemutatópark.

A megfogalmazott igények alapján kialakított funkcionális terek fogadják majd az alábbi gépeket, berendezéseket:
-2 db gumitégla gyártó gép (eséscsillapító padozat gyártása)
-1 db szemcseszóró berendezés (felületelőkészítés)
-1 db porfestő berendezés (porfestő kabin, beégető kemence, szállító pályarendszer)
-1 db lapszabászgép a műanyag elemek terítékének kivágásához
-1 db CNC marógép a műanyag elemek megmunkálásához
-1 db targonca

A beruházás megvalósulásával az alábbi konkrét tevékenységek zajlanak majd a megvásárolni és átalakítani kívánt üzemi ingatlanban:
Az amerikai piacra szánt termékeink jelentős részének funkciójukból adódóan fontos eleme az ütéscsillapítást biztosító gumitégla burkolat, melyet a ’’KATKER 2005” Kft. gyárt. Ezen burkolat jellemzője, hogy mind a szükséges alapanyag (SBR), mind pedig a legyártott késztermék, kiterjedésében és súlyában egyaránt jelentős volument képvisel. Tengerentúlra való szállítása nem gazdaságos és nem indokolt különös tekintettel arra, hogy a gyártó berendezés ára gyorsan megtérülő. Ezen okok miatt a gumitégla burkolat amerikai piacra szánt volumenének teljes gyártási kapacitását az USA-ban kívánjuk megvalósítani.

A termékpaletta elmeinek tervezése és gyártása továbbra is Magyarországon fog zajlani, hiszen az elmúlt években folyamatosan fejlesztett gyártói kapacitás duplikálása, annak helyigénye, valamint a feladatok elvégzésére alkalmas amerikai szakember gárda toborzása és oktatása jelentős költséggel járna. Az elemek kiszállítását festetlen, elemekre bontott formában fogjuk megvalósítani. Ezzel a lépéssel a kiszállítható volumen megnő, a különleges csomagolás feleslegessé válik, a szállítás során felmerülő felületi erózió nem okoz problémát. A floridai üzemben a szemcseszóró berendezés használatával a fémfelületek teljes mértékben megtisztíthatóak a kezdődő felületi rozsdától. Ezt követően helyi szakembereink elvégzik a már fém-tiszta elemrészek tervrajzok szerinti összeszerelését különböző módszerekkel (pl.: hegesztés, csavarozás). Az elkészült sporteszközök felületi alapozás után a porfestő üzemben az ügyfél által rendelt egyedi színvilág gyorsan és magas minőségben biztosítható.

A raktár kapacitását három részre szükséges felosztani:
-Magyarországról érkező félkész termékelemek tárolása
-lefestett késztermék tárolása és kiszállításának előkészítése, csomagolása
-gumitégla burkolat alapanyagának (SBR) tárolása

Az irodai szekcióban a gyártás irányítása, az értékesítés, a marketing, a logisztika és az adminisztráció zajlik majd.
A BESTRONG termékek USA piacon történő értékesítésének üzleti modellje szerint a K+F+I tevékenységet, a sportszakmai-, a design-, és a műszaki- (tervezés, termelés) fejlesztő tevékenységet a ’’KATKER 2005” Kft. végzi a Debrecen-Pallag telephelyen (Debrecen hrsz. 044/1).
A sportszerek minőségét alapvetően meghatározó fémipari gyártás is a magyarországi telephelyen fog történni. A félkész elemek kerülnek értékesítésre a konzorciumi tag részére. A Magyarországon gyártott fém elemek a hajón történt kiszállításukat követően a BESTRONG USA INC. floridai telephelyén kerülnek összeszerelésre a konkrét amerikai vevői megrendelések alapján.
A termék dokumentáció (terméklap, termék leírás, használati utasítás, garancia jegy, stb), a gyártási dokumentáció a ’’KATKER 2005” Kft. szellemi terméke és tulajdona, így azt megfelelő szerződéses jogviszony keretében bocsátja a BESTRONG USA INC. rendelkezésére.
Ez az üzleti modell biztosítja a folyamatos innovációt, a termékek magas minőségi színvonalát és a vevők rugalmas, legmagasabb szintű kiszolgálását.